onsdag 14 september 2011

Gör ditt eget glitternagellack & fading steg-för-steg

Det här inlägget innehåller 2 tekniker som kan vara kul att prova på. Först har vi fading med svamp och sedan avslutar vi med att göra ett eget glitternagellack!

Du behöver:
Base coat
Top coat
Färgat lack, minst 3 olika, jag har använt mitt favorit lack från OPI Coney Island cotton Candy & depend nr 135 samt 009
Svamp
Något att blanda på som du kan kasta bort sen, jag tog en papperstallrik
Dekorationskit eller glitter på burk
Pensel att blanda med
Vanlig tejp


Börja med att måla base coat och din första färg på hela nageln. Du arbetar nerifrån nagelbandet och ut på tippen med fadingen, så använd det ljusaste av de lack du valt först. Låt torka ordentligt. Under tiden kan du sätta tejp runt om dina naglar för att slippa en massa nagellackskladd på fingrarna sen när vi ska börja med svampen.

För att få mer precision med svampen klipper jag den på mitten så den blir tunnare, det minskar också kladdet utanför nageln.

Pensla sedan på lack på svampen, mitt mellanlack är depend nr 009, och ute på tippen 135.

Dutta sedan mellanlacket med svampen ungefär ner till hälften av nageln. Gör sedan samma sak med nästa, men bara ute på tippen. Det blir inte så täckande när man jobbar med svamp, men det är bara bra i det här fallet, för då får du snyggast fading eller toning som det kallas på svenska. Du kan låta lacket torka lite och sen lägga på ett lager till med svampen innan du byter till en mörkare färg om du vill ha tydligare kontrast.

Så här ser det ut med tre olika lack, var av 2 är lagda med svamp.

Nu är det dags för glitterlacket som jag ska ha längst ut på tipparna! Det är inte alltid som man har rätt färg på ett färdigköpt glitterlack, eller så vill man ha en blandning av stora och små glitter och det kan vara svårt att hitta. Med många köpta lack får man pensla på så många lager innan det syns att det är något glitter överhuvudtaget, detta för att det är för lite glitter i lacket från början. När du blandar ditt eget glitterlack kan du ta mycket mer glitter i förhållande till top coat och bara behöva ett lager med glitterlack för att få det täckande.

Häll ut en liten mängd med det glitter du vill använda, jag har tagit guldigt hexagonglitter och fint guldglitter från det här kittet. Ta bara en liten mängd, det går alltid att blanda till mer om det tar slut. Häll sedan på en droppe i taget med top coat och blanda med en pensel tills du får en bra konsistens. Tänk på att inte ta för mycket top coat, testa att måla med penseln på din pappertallrik så ser du hur det blir.

Jag har duttat på glitterlacket med svampen, men det går att måla med penseln också så klart.

Sista steget är att måla 2 lager med top coat för att jämna till ytan och få riktigt blanka naglar. Både svamptekniken och glitter gör att ytan inte är precis lika jämn och fin som när man målar nagellack som vanligt med pensel. Ta bort tejpen runt naglarna och du är klar!

För er som är sugna på ett dekorationskit kan jag rekommendera att hålla ögonen öppna på Twitter imorgon...

1 kommentar:

/*PIN IT BUTTON!*/