måndag 12 december 2011

Fransk manikyr penselmetoden

Fransk manikyr kan man göra på många olika sätt. Här visar vi det vi kallar för "penselmetoden". Den passar bra om man inte känner sig så stadig på hand, men tycker att mallar tar för lång tid att använda. Då börjar vi!


Du behöver
Vitt nagellack, Depend 031
Top Coat, Depend Quick & shine
Glasskål
Dropper
Nagellacksremover eller aceton
Pensel

Börja med att förbereda naglarna som vanligt när du ska måla dem. Peta ner nagelbanden och torka av naglarna med remover för att få bort fett.

Då börjar vi måla vitt nagellack ute på alla tippar. Det behöver inte vara jämt och snyggt i kanten ner mot den omålade nageln. Tänk på att få ett jämt lager så att det vita lacket täcker helt. Det behövdes två varv för det här.


Så här såg det ut när jag målat klart! Visst är det ytterst snyggt... Kom ihåg att det inte behöver vara perfekt alls.

Fyll upp din lilla glasskål med remover eller aceton. Det är enkelt att göra med en dropper. Då slipper du en massa spill.

Doppa sedan en pensel i vätskan och "måla" bort det kladdiga för att få till en jämn snygg kant. Jag använder en pensel som egentligen är gjord för gelé här. Den är lagom stor, och håller ganska mycket vätska kvar i stråna på penseln så det inte rinner iväg för mycket och förstör ditt nagellack. Prova gärna olika penslar du har för att se vilken som känns lättast att jobba med. Jag rekommenderar att välja en platt pensel.

Nu börjar det lika något! Ta bort allt kladd på sidorna av naglarna också. Du kan även prova den här tekniken med en removerpenna. Dock kan det bli lite kladdigt på spetsen. Doppa då spetsen i lite remover och torka av på en bit hushållspapper för att få bort lite av kladdet.




Sådär ja! Nu är alla naglar tillfixade så att kanten ser snygg ut. Du kanske har funderat på varför jag inte använd något baslack/ base coat idag? Eftersom vi penslar bort nagellack efter att vi målat skulle även base coatet försvinna då, och eftersom vi använder ett vitt lack är det ingen risk för en ful missfärgning. Däremot kan det hända att det chippar snabbare.


Skydda dina franska naglar med två lager top coat.



Så var det klart! Alltid lika stiligt med fransk manikyr, och hur man gjort den behöver ingen annan än du och jag veta om!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

/*PIN IT BUTTON!*/